Bowen Techniek®

 

De Bowen Techniek® is een zeer doeltreffende behandelingstechniek die gericht is op het activeren van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Hierdoor komen lichaam en geest van binnenuit meer in balans. Na een behandeling ervaren veel mensen diepe ontspanning en rust. Met duimen en wijsvingers wordt met lichte druk een zachte rolbeweging over de spieren gemaakt op specifieke plekken van het lichaam. Na een aantal bewegingen last de behandelaar een pauze in om de prikkel, die de beweging bewerkstelligt, te laten inwerken. Dit is een teken voor het lichaam om in actie te komen en zelf tot herstel over te gaan.

De Bowen Techniek® kan bij elke “klacht” worden gebruikt en is heel doelmatig bij chronische aandoeningen, maar verlicht ook bij o.a. rug- en nekpijn, stress, knieproblemen, schouderproblemen, astma en (hooi)koorts. Deze behandelingsvorm wordt op jong en oud toegepast. Bij Bowen wordt het lichaam behandeld als een geheel. Er worden geen specifieke aandoeningen behandeld.

 

emmett therapie

 

Emmett Techniek is een veilige, simpele techniek voor spierontspanning. Er wordt niet gemanipuleerd, maar door het gebruik van lichte druk op specifieke punten reageert het lichaam.  De reactie oefent niet alleen directe invloed uit op de spier, maar kan ook onderliggende trauma's en emoties beïnvloeden.

De techniek geeft meestal direct resultaat en kan gebruikt worden als zelfstandige therapie, maar kan ook goed gecombineerd worden met andere lichaamsgerichte technieken.  Emmett Techniek werkt o.a. bij stress en spanning, bewegingsbeperking in nek en schouder, pijn in rug en heup, duizeligheid, oedeem, buikkrampen en darmklachten.

 

Dorn therapie

 

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een val, een misstap, veel in de auto zitten, maar ook door vaak je benen over elkaar te slaan terwijl je zit. Het gevolg is een ontwrichting en dit betekent een blokkade van de energiestroom, welke op de lange duur problemen veroorzaakt zoals rugklachten, heupklachten, knieklachten, maar ook maag- en darmproblemen. De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Daarna worden blokkades en scheefstand van wervels en gewrichten met de handen aangevoeld en op een zachte manier, met een duimdruk, gecorrigeerd. 

De behandeling is eenvoudig en zacht en is toepasbaar voor alle klachten die direct of indirect met de wervelkolom verbonden zijn. Dat kan zijn kyfose, lordose, maar ook hoofdpijn, migraine, bekkenscheefstand, enz. Correcties worden altijd gedaan terwijl de cliënt beweegt, zodat het lichaam zichzelf corrigeert.

Elke behandeling wordt afgesloten met een heerlijke Breussmassage, dit is een energetische rugmassage over de wervelkolom, die als het ware de rug strekt, waardoor complete ontspanning wordt gecreëerd.

 

Cranio-Sacraal therapie

 

Cranio-sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en werkt op de fascie, het bindweefsel waar alle structuren in het lichaam mee verbonden zijn. Beperkingen in het weefsel kunnen daardoor klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam. De therapie zorgt ervoor dat het bindweefsel kan ontspannen. Bij cranio-sacraal therapie lig je gekleed op de behandeltafel en word je met zachte aanraking uitgenodigd te ontspannen en jezelf ruimte te geven. Daarbij kunnen bijvoorbeeld herinneringen, gedachten of beelden naar voren komen. Het kan ook zijn dat je niet direct iets merkt, maar dat wil niets zeggen over de effectiviteit van de behandeling.

Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, maar door een ongeluk, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het verzwakken. Met cranio-sacraal therapie wordt het zelfgenezend vermogen weer in beweging gezet en kunnen beperkingen in het weefsel herstellen.