(Ontspannings)massage

 

Iedereen heeft wel eens een moment voor zichzelf nodig om de batterij weer op te laden. Een massagebehandeling is uitermate geschikt bij stress en zorgt tevens voor een betere doorbloeding in spieren en gewrichten, waardoor meer ontspanning optreedt in het hele lichaam. Tijdens de massage word je je bewust van de spanning in je lichaam en zorgt de stevige aanraking voor een diepe ontspanning.

Het is niet alleen prettig en rustgevend, maar ook functioneel, omdat de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd.

 

De massage die gegeven wordt is toegespitst op wat uw lichaam op dat moment nodig heeft. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse technieken, bijv. deep tissue, waarbij de diepere lagen worden gemasseerd, of shiatsu / acupressuur, een techniek die werkt op de energiebanen. Ook warme stenen, koude stenen, kruidenstempels, klankschaal of cupping kunnen hulpmiddelen zijn om blokkades te verwijderen en meer ontspanning te bewerkstelligen.

 

 

Zwangerschapsmassage / Ontzwangermassage

 

Een zwangerschapsmassage is een combinatie van technieken. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam. De hormonen maken je spieren en gewrichten soepeler om ruimte te maken voor je baby. Deze veranderingen gaan soms gepaard met krampen en rekpijnen en je wordt sneller moe. Soms krijg je lichamelijke klachten, zoals pijn in de nek en schouders, bekkenklachten, slecht slapen. Zwangerschapsmassage kan deze klachten verminderen.

 

De massage is in eerste instantie gericht op het ontspannen van de rug en de benen die het zwaar te verduren hebben. Bij lichte vochtophoping wordt ook lymfedrainage toegepast.

Na de bevalling moet het lichaam weer herstellen van de flinke inspanning die het geleverd heeft. Een ontzwangermassage helpt het lichaam sneller en vollediger te herstellen.

 

 

Manuele Lymfedrainage

 

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij het lymfevatenstelsel wordt beïnvloed. De zachte, schuivende en pompende bewegingen van de massage komen overeen met de natuurlijke bewegingen van het lymfesysteem. Deze massage heeft tot doel het lymfevatenstelsel aan te zetten tot aanmaak van nieuwe lymfevaatjes, zodat een verbeterde en versnelde werking van het systeem op gang wordt gebracht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Manuele lymfedrainage kan plaatselijk of als totaalbehandeling worden uitgevoerd en biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden.

Het werkt niet alleen positief bij hoofdpijn of huidproblemen, maar is ook geschikt bij vormen van oedeem, chronische vermoeidheidsklachten, bij cellulitis en het werkt vochtafdrijvend bij een dieet.

Ook bij verkoudheid, hooikoorts en allergie geeft de techniek verlichting. Bovendien is lymfedrainage een prima behandelingsmethode na operaties, kneuzingen en behandeling van littekens.

 

 

Voetreflexzonemassage

 

Onze voeten zijn een weerspiegeling van ons hele lichaam. Vocht, verkalking, eelt, het zijn allemaal aanwijzingen dat stress en spanning zich ophopen in dat deel van het lichaam dat correspondeert met een bepaalde zone op de voet. Door massage en het uitoefenen van druk op deze zogenaamde reflexzones op de voeten worden prikkels doorgegeven aan de bijbehorende gebieden in het lichaam en wordt een positieve reactie bewerkstelligd.  De druk wordt gegeven door middel van een specifieke duim- of vingertechniek.

Het gevolg is dat er ontspanning optreedt, het bloed beter doorstroomt, de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het energiesysteem weer in balans wordt gebracht. De behandeling zet het lichaam aan zichzelf te herstellen.

 

 

klankmassage

 

Bij een klankmassage wordt u letterlijk aangeraakt door geluid. Geluid is klank en klank is een hoorbaar geworden trilling. Ons lichaam bestaat voor 80% uit water, hierdoor worden trillingen door ons hele lichaam verspreid. Het geluid van een klankschaal heeft een diepgaande ontspannende werking. De trilling helpt het lichaam de eigen natuurlijke harmonie te hervinden.

Een klankmassage werkt op alle niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel.

 

 

Thaise massage

 

De traditionele Thaise massage combineert rustige bewegingen, reflexologie, ritmische acupressuur en diepe strekoefeningen met als doel het openen, trainen en afstemmen van alle stelsels.

Het is een vorm van passieve yoga, en is therapeutisch, meditatief, ontspannend, verfrissend en maakt vitaal. De massage wordt uitgevoerd op een matras op de grond en de ontvanger draagt losse, gemakkelijke kleding. Dit is nodig om de bewegingen goed uit te kunnen voeren, want Thaise massage is zowel passief als actief. De spieren worden behandeld vanuit diverse posities.

De massage behandelt het hele lichaam en duurt minimaal 90 minuten. Na de massage voelt u zich als herboren.