(Ontspannings)massage

 

Iedereen heeft wel eens een moment voor zichzelf nodig om de batterij weer op te laden. Een massagebehandeling is uitermate geschikt bij stress en zorgt tevens voor een betere doorbloeding in spieren en gewrichten, waardoor meer ontspanning optreedt in het hele lichaam. Tijdens de massage word je je bewust van de spanning in je lichaam en zorgt de stevige aanraking voor een diepe ontspanning.

Het is niet alleen prettig en rustgevend, maar ook functioneel, omdat de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd.

De massage die gegeven wordt is toegespitst op wat uw lichaam op dat moment nodig heeft. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse technieken, bijv. deep tissue, waarbij de diepere lagen worden gemasseerd, of shiatsu / acupressuur, een techniek die werkt op de energiebanen. Ook stenen, klankschaal of cuppings kunnen hulpmiddelen zijn om blokkades te verwijderen en meer ontspanning te bewerkstelligen.

 

Manuele Lymfedrainage

 

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij het lymfevatenstelsel wordt beïnvloed. De zachte, schuivende en pompende bewegingen van de massage komen overeen met de natuurlijke bewegingen van het lymfesysteem. Deze massage heeft tot doel het lymfevatenstelsel aan te zetten tot aanmaak van nieuwe lymfevaatjes, zodat een verbeterde en versnelde werking van het systeem op gang wordt gebracht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Dit werkt niet alleen positief bij hoofdpijn of huidproblemen, maar is ook geschikt bij vormen van oedeem, chronische vermoeidheidsklachten, bij cellulitis en het werkt vochtafdrijvend bij een dieet. Ook bij verkoudheid, hooikoorts en allergie geeft de techniek verlichting.

 

Voetreflexzonemassage

 

Onze voeten zijn een weerspiegeling van ons hele lichaam. Vocht, verkalking, eelt, het zijn allemaal aanwijzingen dat stress en spanning zich ophopen in dat deel van het lichaam dat correspondeert met een bepaalde zone op de voet. Door massage en het uitoefenen van druk op deze zogenaamde reflexzones op de voeten worden prikkels doorgegeven aan de bijbehorende gebieden in het lichaam en wordt een positieve reactie bewerkstelligd. 

Het gevolg is dat er ontspanning optreedt, het bloed beter doorstroomt, de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het energiesysteem weer in balans wordt gebracht. De behandeling zet het lichaam aan zichzelf te herstellen.